kolmapäev, 1. november 2006

KURAATORITÖÖ: Fotoprojekt KUNSTNIK KAARDIL Tartus Y galeriis ja Rael Artel Gallery Non-Profit Project Space'is

1. - 12. november
Y galerii

1. - 30. november
Rael Artel Gallery Non-Profit Project Space

Osalevad Reio Aare, Tõnis Arjus, Andrus Kaurson, Helina Kõrm, Krista MölderTaavi Piibemann, Taavi Suits, Kristjan-Jaak Tammsaar, Reimo Võsa-Tangsoo, Riikka Tauriainen, Anu Vahtra, Ivar Veermäe, Raul Viitung.
Kuraator Margot Kask.

"Kunstnik kaardil" on maastiku mälu ja territooriumi tähendusvälju uuriv projekt, mis kritiseerib ja hindab ümber paikaloksunud maastikunägemise harjumusi.
Maastik pole esinevate kunstnike jaoks vaid infotühi kontemplatsioonikeskkond – vaikuse ja vaba mõttelennu tingimus, vaid ajast ja kogemusist küllastunud tihe kaos – maailm, mis uurimisel osutub universaalselt toimivaks seostevõrgustikuks. Seetõttu väljendavad praegused tööd flaami landskap'ist (tasapinnast ja ruumist) lähtudes kaasaegseid alade ja ruumi jaotumise probleeme, osutudes tegeliku maailma kaartideks. Kaart kui maailma mudel koondab teavet ning vihjab samas ka sellesse sekkumise võimalikkusele.
Näitusel kohtuvad arhitektide/linnaplaneerijate (ideaalis objektiivsed) maailma ülalt nägemisest ja teadmisest lähtuvad vaateväljad kunstnike (lähtepunktis pigem subjektiivsete) maailma erinevate kihtide vahelt, enese seest ja mõnikord pea-alaspidi kogenu ulatusaladega. Maailma ise ehitamise motiivistik kohtub selle jätmise ja unustamisega, paikadest neile maandumata üle kulgemine viib erinevatel tasanditel kohalejõudmisteni.

Täname:
AS Kulbert
Fotoajakiri Cheese
Eesti Kultuurkapital
EKA Fotokeskus
Indrek Sirkel
Mikk Heinsoo
Oskar Lutsu nim. Tartu Linnaraamatukogu
Tartu Kõrgem Kunstikool
Teet Grupp
Toomas Kalve
Teave:
Margot Kask
margot.kask@gmail.com

Y galerii
Margus Kiis
ygalerii@hot.ee
marguskiis@hotmail.com

Rohkem teavet:
http://www.goodwin.ee/ekafoto/kunstnik_kaardil/
http://ygalerii.blogspot.com/2006/11/fotoprojekt-kunstnik-kaardil-1-12.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar