esmaspäev, 7. august 2006

ÜHISNÄITUS: TEADVUSE RUUMID. RAAMATUKOGU grupinäitusel KOHATUD Tartu Kunstimajas ja Vaal galeriis


2. - 20.8.2006
Tartu Kunstimaja I korruse väike galerii

21.11 - 8.12.2006
Vaal galerii, Tallinn










2. augustil kell 17 avatakse Tartu Kunstimajas noorte kunstnike Reio Aare, Margot KaseLaura Kuuse, Marge Monko, Tanja Muravskaja, Krista Mölderi ja Anu Vahtra ühisnäitus "Kohatud".

Näituse pealkiri väljendab ühtaegu inimestevahelisi ja kultuurilisi kohastumisi, sellest tulenevaid kohatusi ehk normist hälbimisi, isiklikke kohtamisi ning kohtumisi. Kohatud suhted ja olukorrad pildistatava ning fotograafi, vaataja ning pildi vahel.

Reio Aare tegeleb isikliku kogemuse ja ajas kulgevate inimsuhete teisendamisega olemuslikuks visuaalseks kujundiks. Margot Kask uurib raamatukogu kui üleilmset kultuurivälja. Teda huvitab võõras koodis esineva teadmiseni jõudmine ning küsimus, kuhu või kuidas sellist teadmist paigutada. Laura Kuusk uurib piltkujutise ja usu sõlmpunkte. Kolme videoekraani omavahelisel suhestamisel mängib ta korduvuse, rollidega kohastumise ning usutavuse küsimustega ning vaatamise olukorraga. Marge Monkot huvitab keskealise naise kohastumine ühiskonnas, kus normiks on igavene noorus. Ta uurib naise kujutamise viise ning kuvandisse mittesobimise küsimusi. Tanja Muravskaja puudutab perekonnasuhteid ning intiimsuse, läheduse ja haavatavuse küsimusi läbi klassikalise paraadportree. Krista Mölderit huvitavad omaruumi tekkemehhanismid. Oma töös portreteerib ta lähedasi inimesi läbi vihje, ilma neid otseselt näitamata. Anu Vahtra toob vaatajani isikliku suhteniitide sõlmimise loo. Möödakäijate poolt pildistatud fokusseerimata porteed kunstnikust on kombineeritud kiretute linnavaadetega. Seeriat võib käsitleda väljalõikena lõputust narratiivist, kus subjektiivne suhestub objektiivsega.

Näitus Tartu Kunstimajas on avatud 20. augustini.

Täname Eesti Kultuurkapitali, Tartu Linnavalitsust, Kultuuriministeeriumi, Tartu Kunstimaja ning Eesti Kunstiakadeemiat.

http://kultuuriaken.tartu.ee/?form=kuulutused&list=kultuuriinfo&disc=1154430745

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar