teisipäev, 19. november 2019

KASLASED

Kaslased (Felidae)
tušš, akrüül, akvarell, värvipliiats paberil
297 x 420 mm
2019



Kaslaste portreede seeria on inspireeritud selle sugukonna esindajate liikumis- ja suhtlemisviisidest ning sotsiaalsetest oskustest, mis on inimesi võlunud läbi aegade. Nimelt oskavad kiskjad, eriti grupis elavad ja koostöiselt jahtivad kiskjad, ka liigiüleselt väga hästi indiviide eristada ja rikkalikke sõprussidemeid arendada. Loomaaias elavad suured kaslased võivad selliseid suhteid arendada ja hoida lisaks hooldajatele ka harvemini kohatavate külastajatega.
Teiseks üritasin selle sarjaga luua loomapiltide hulgas tõenäoliselt kõige levinumale materjalile, kodukassi portreedele, mõnevõrra karmimat ja kargemat alternatiivi.

Liikidest on esindatud aasia lõvi (Panthera leo leo), amuuri tiiger (Panthera tigris altaica), amuuri leopard (Panthera pardus orientalis), pärsia leopard (Panthera pardus saxicolor), lumeleopard (Panthera uncia), euroopa ja kanada ilves (Lynx lynx, Lynx canadensis), gepard (Acinonyx jubatus), puuma (Puma concolor).
Osa kujutatud loomi on elanud või elavad Tallinna ja Korkeasaari loomaaedades, neid olen joonistanud enda tehtud visandite ja fotode järgi. Teiste puhul olen lähteks kasutanud võõraid fotosid.

Näitusevaated on Tallinna Loomaaia keskkonnahariduskeskusest, Tartu Ülikooli Botaanikaaiast, Betti Alveri Muuseumist Jõgeval ja Elistvere loomapargist. Kõik näitused toimusid 2019.

Tallinna Loomaaias:
Tartu Ülikooli Botaanikaaias:


Jõgeval Betti Alveri Muuseumis:
Elistvare loomapargis:



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar