reede, 11. veebruar 2011

KUNSTIHARIDUS: Rahvusvaheline fotohariduse seminar EKAs

11.–12. veebruaril 2011 leiab Eesti Kunstiakadeemias aset rahvusvaheline fotohariduse seminar, mis toimub Põhja- ja Baltimaade fotohariduse koostöövõrgustiku osana ja on ühtlasi 2011. aasta oktoobris Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi kuuluva kaamerapõhise kunsti festivali Tallinna Fotokuu eelüritus.

Seminari kavas on ettekanded ning arutelud fotograafiast kaasaegses kunstis ja visuaalkultuuris, loomemeetoditest ja nende õpetamise võimalustest ning erialastest valikutest pärast fotohariduse omandamist.
Korraldajate sõnul on seminar oluline, kuna fotokunstialast kõrgharidust on Eestis tänaseks antud kokku 13 aastat. Praeguses pildikeskses maailmas, kuhu pidevalt lisandub uusi kaamerapraktikaid, on aeg-ajalt vajalik mõelda, kuidas ja millist fotograafiat õpetada.
Ettekannetega esinevad EKA fotograafia osakonna professor Marco Laimre, EKA prorektor ja fotograafia osakonna vilistlane Liina Siib ning väliskülalised David Bate Westminster’i Ülikoolist Londonist, Jan Kaila Helsingi Kunstiakadeemiast, Renja Leino Turu Kunstiakadeemiast ning Alvydas Lukys Vilniuse Kunstiakadeemiast. Seminari moderaatorid on Vytautas Michelkevicius ja Vahur Puik.
Üritus on suunatud kunstnikele, fotograafidele, õppejõududele, üliõpilastele ning muudele huvilistele.
Seminari korraldavad Fotokunstnike Ühendus ja EKA fotograafia osakond.
Seminari kava pdf või Facebooki sündmused: 1. päev, 2. päev.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar