esmaspäev, 7. veebruar 2005

KURAATORITÖÖ: VÄIKESED LAVASTUSED FOTOGRAAFIAS Kastellaanimaja galeriis


Näitus “VÄIKESED LAVASTUSED FOTOGRAAFIAS”
(EKA üliõpilased, juhendaja Margot Kask)
avatakse Kastellaanimaja galeriis (Roheline aas 3) esmaspäeval 7. veebruaril kell 17.00

Fotolavastused, nn “väikelavad” fotograafias kujunesid välja 1980ndate aastate lavastusfoto erinevaist arenguist. Need on väikesed lauale mahtuvad fotoseadeldised, mis esitavad enam või vähem intensiivseid lugusid enamasti natüürmordi vahenditega. Lavastused on natuke nukuteatri või nukufilmi moodi ja loodud väga noorte täiskasvanute poolt, kellel jutustamisoskus on alles enesestmõistetavalt olemas ja arusaamine salapärasest pole veel surnud.
Enne näitusele tulekut võiks uurida Peter Brooki tähtteost “Tühi ruum” ja nn püha teatri ideed, aga on lubatud tulla ka lihtsalt niisama. Kohustuslik on märgata lavastustes olulisi natüürmordi väljendusvahendeid nagu vaikus, igavikulisus ja surm ja eriti seda, kui huvitav on igavus. Soovitav on märgata väikesi ja vahel lausa üliväikesi muudatusi lavastatud lugudes ja kurvastada kui leiate mõnel lavastatud lool lõpu.

Kõik esinevad fotokunstnikud õpivad näituse toimumise ajal Eesti Kunstiakadeemias, fotokeskuse juures (Anu Vahtra, Reimo Võsa-Tangsoo, Katrin Tees, Annaliisa Lehtmets, Priit Palomets, Rita Martinson), ehte- ja sepatöö osakonnas (Kätrin Beljajev ja Tõnu Narro) jm.

Näitus on avatud 07.02. - 21.02. 05

Juta Kivimäe,
Kastellaanimaja galerist


Teade Kultuuriaknas

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar