kolmapäev, 3. oktoober 2012

ISIKNÄITUS: PESAD Võru linnagaleriis

3. - 25. oktoober


Kaija Kesa ja Margot Kase joonistuste näitus „Pesad“ toob vaatajateni looduse kasvamise ja sealsete elanike tegemised läbi trükipressi ning söe joone.
Näitusel olevad teosed on loodud sügava kummardusega looduse Loojale. Taimede maailm on imepäraselt loodud. Kasvõi näiteks see, et ühest imetillukesest seemnest kasvab välja võrratu taim, mis omakorda kannab seemneid nii palju, et neid jagub mitmetele olenditele söögiks ja jääb ka piisav varu uute taimede kasvamiseks. Ühes ivas peitub kujuteldamatu jõud.



Kaija Kesa teosed on botaanilised uurimused, lähivaated seemnetest ning "seemnepesadest". Need on peamiselt värvilised joonistused, kuid osaliselt on kasutatud ka koopiatrüki tehnikat.



Margot Kase pesade seeria on hoolimisest, hoolitsusest, kogumisest, varudest ja pärandist. Kasvamisest, kogunemisest, kokkukasvamisest ja lahtilaskmisest. Ja kadumisest, huumuseks muutumisest. Pesa on ühtaegu toetuspind ja vari. Linnupesa on pihus soe nagu müts või kampsun. Varju pakkumine ja varjulolek on olemuslikult naiselikud nähtused. Pesa põimes peitub nii kudumite kui ehituskonstruktsioonide juuri.

Jana Huul,
Võru Linnagalerii galerist

Võru Linnagalerii on avatud E- R 12.00- 18.30.
Info: www.vorulinnagalerii.ee
Näituste külastamine tasuta!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar