kolmapäev, 1. aprill 2009

ÜHISNÄITUS: PALJU ÕNNE! Tartu Kunstimajas

Kolmapäeval, 1. aprillil kell 18 avatakse Tartu Kunstimaja suures galeriis grupinäitus „PALJU ÕNNE!“. Osalevad kunstnikud Minna Hint, Kadri Kangilaski, Margot Kask, Kaie Kal, Kaija Kesa, Epp Kubu, Piia Lehti, Ly Lestberg, Rauno Thomas Moss, Tanel Rannala, Lilli-Krõõt Repnau, Leho Rubis, Mai Sööt, Siiri Taimla ja Toomas Tõnissoo.
Millisest õnnest kõneleb meie aja ühiskond? Kas riigi õnn tuleb konfutsiaanlikult enne inimese oma või vastupidi? Kas õnn on jagatud ühisosa või hoiab igaüks oma õnne enda juures varjul? Keda me usume, kui jutt käib tõelisest õnnest? Kas õnne nimel elatakse kommunistliku tuleviku vaimus või õnne elatakse siin ja praegu? Millise intensiivsusega peaks olema avalik arutelu õnnest? Kui reaalne peaks olema õnneprintsiibi rakendamine?
Õnne fenomeni tõlgendusi on vast sama palju kui inimesi. Erinevad tõlgendused, näiteks sotsiaalne, metafüüsiline, absurdne ja parodeeriv, keemiline ja bioloogiline, antropoloogiline ja traditsiooniline võimaldavad sellele teemale mitmeid erinevaid praktilisi ja teoreetilisi lähenemisi. Meie näituse eesmärgiks on erinevaid lähenemisi uurida ja vaatajale esitleda.

Markus Toompere
http://www.sirp.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=8452:palju-onne-&catid=2:pressiteated&Itemid=5

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar